Bir önceki yazımda Uludağ'da kışı fotoğraflarla anlatmaya çalışmıştım. Şimdi de, bu meşhur dağın yaz mevsimindeki hallerini paylaşalım :)

Fotoğraflar geçtiğimiz yazdan, yani 2012 yazı. Lakin fotoğraf makinesinin bataryasını çıkarıp taktığımız için tarihi formatlamış, tarih yanlış yani...









































Yazın Uludağ'da piknik yada çadır zamanı. Kayınvalidemlerde yıllardır her yaz çadır kuranlardan. Bende birkaç gün kalarak, ilkel çadır hayatını gördüm :) İşte çevreden çadır örnekleri...


(toplumsal mesaj, her yerde :)  )

Çadır kurabilmek için önce gidip yer beğeniyorsunuz. Sonra beğendiğiniz yere ağaçtan ağaca olacak şekilde bir ip, bir işaret bağlıyorsunuz. Ki daha sonradan gelenler oranın beğenilmiş ve sahiplenilmiş olduğunu anlasınlar. Sonra İl Orman Müdürlüğü yada Belediyeden -yetki değişiyor sanırım şuan kimde bilmiyorum- işlemlerinizi yaptırıp, ücretinizi ödeyip kağıdınızı alıyorsunuz. Sonra çadırınızı kuruyorsunuz. Dağdaki görevlilere kağıdınızla müracaat edip elektriğinizi bağlatıyorsunuz. Eşyalarınızı da getirdiniz mi, "merhaba çadır hayatı" diyebilirsiniz.. :)

   ( İlgimi çeken çadırlardan biri )

Çadır mekanlarında devriye gezen jandarmalar, haftanın 2 günü açılan banyolar, 7/24 wcler var... Su ise ara yerlere yapılmış olan çeşmelerden sağlanıyor. Ayrıca çocuk parkları da var. Yazın dağdaki hayat bu şekilde... :)

Bursa'dan sevgiler...



7 yorum:

Mine Mert dedi ki...

Ah Kardeşim bir bilsen bana neleri hatırlattın.Kalabalık akrabalarla yaptığımız piknikler,iki üç araba.Kestane,kozalak toplama maceralarımız.Teleferik maceralarımız.Güneşi yakan,gölgesi üşüten Uludağ.Kaç yıldır gidemiyordum.Resimlerini görünce hayalen şöyle bir gezdim.

MariaM dedi ki...

Yorumunuz beni de duygulandırdı.. Ne güzel günler yaşamışsınız Mine Hanım, hatırlamaya vesile olduysak ne mutlu diyeceğim ama, biraz da özlem kokuyor mesajınız, o açıdan ne mutlu demekten emin olamadım..

Unknown dedi ki...

Bursa... çok sevdiğim şehir... Sizi ilgiyle izlemeye alıyorum. www.marmelat.blogspot.com dayım beklerim. Sevgiler

MariaM dedi ki...

Sevgili Hatice yorumun için teşekkürler... Bloğuna baktım çok şirin, bende izlemeye aldım. Muhabbetle..

Kurabiye Canavarı dedi ki...

Bursam bir başkadır başka :)

Asyadan Esintiler dedi ki...

ah ah nasıl güzel olmuş.yemyeşil her yer.ben zaten Bursayı severim.özledim canım Türkiyemi.Güzel paylaşımın için emeğine sağlık canım.bana da beklerim.sevgileer:)

Unknown dedi ki...

manzara çok güzel yemyeşil:)bende sizi beklerim
www.kendimceseyler.blogspot.com

Yorum Gönder